Blackwork Tattoo

Blackwork tattoo NederlandBlackwork. De naam zegt het al. Tattoos gezet met alleen zwarte inkt. Zwarte inkt heeft een bepaalde aantrekkingskracht die met gekleurde tattoos niet te evenaren valt. Ze ogen natuurlijk, alsof de drager ermee geboren is. De eenvoud van de (vaak) groot opgezette geometrische patronen die bij blackwork gebruikt worden hebben een tijdloos karakter. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen zich laten tatoeëren door een blackwork artiest.

Blackwork kan extreem overkomen, maar dat is ook meteen de kracht van deze tattoo stijl. Aan de ene kant simpel, maar hierdoor ook gelijk erg krachtig en lang houdbaar. Bold will hold. De combinatie van grote stukken zwart en dotwork ziet er niet alleen van dichtbij goed uit, maar ook van tien meter afstand. Een goed uitgewerkte blackwork tattoo valt dan ook meteen op.

Blackwork tattoo stromingen

Blackwork is een tattoo stijl die uitstekend te combineren valt met andere stijlen. De grote stukken zwart steken mooi af bij meer gedetailleerd werk. Het is dan ook verstandig om een tattooshop of artiest te zoeken die zich verdiept heeft in elementen die te combineren zijn met blackwork. Denk aan de volgende tattoo stijlen:

Mandala Tattoo

Mandala Tattoo

De mandala is een symbool dat zijn oorsprong heeft in het boeddhisme. Mandala betekent cirkel in het Sanskriet. Een mandala tattoo kan veel zeggen over zowel de drager als de maker.

Polynesische Tattoo

Polynesische Tattoo

Tattoos uit de polynesische eilandengroep. Een Polynesische tattoo of Maori tattoo van Bertus' zijn hand zal voor het grootste deel freehand worden aangebracht in de huid.

Plant en Dier

Plant en Dier

Bertus vindt de inspiratie voor zijn tattoos veelal in de natuur in de vorm van planten, dieren en patronen. Natura Artis Magistra, "de natuur is de leermeesteres van de kunst".

Bertus Gieskes

Bertus is één van Nederlands eerste tattoo artiesten die in deze stijl tattoos ontwerpt en plaatst. Hij heeft zich volledig toegelegd op het zetten van mandala’s, dotwork, en maori tattoos. Door de jaren heen heeft hij een werkwijze ontwikkeld waarbij hij niet alleen mooie blackwork tattoos kan zetten, maar waarbij de blackwork tattoo ook mooi blijft na verloop van tijd. Vaak wordt er namelijk geen rekening gehouden met veroudering door tatoeëerders. Bekijk het werk op deze website om een idee te krijgen van hoe een stuk blackwork van Bertus’ zijn hand er uit ziet. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.