Geometrische tattoo

De tijd dat ieder individu volledig op de hoogte was van de nieuwste ontwikkelingen in de wetenschap ligt achter ons. Nieuwe inzichten en theorieën volgen elkaar sinds de vorige eeuw in duizelingwekkend tempo op, of het nu gaat om quarks of quasars, om epigenetica of spintronica. De geometrie heeft altijd al mensen aangesproken. Nu ook steeds vaker als tatoeage. Het contrast van een geometrische tattoo met de ronde lijnen van het lichaam valt op en trekt onmiddellijk de aandacht. Een goed aangebrachte geometrische tattoo is tijdloos en oogt natuurlijk. Alsof je er mee geboren bent. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor sacred geometry of een mandala tattoo.

De meetkunde of geometrie (van het Oudgrieks: γεωμετρία, geo-“aarde”,-metria “meting”), het “meten van de aarde”, is het onderdeel van de wiskunde, dat zich bezighoudt met het bepalen van afmetingen, vormen, en de positie van figuren en de eigenschappen van de ruimte. De Nederlandse term meetkunde werd rond 1600 door de Vlaamse wiskundige Simon Stevin geïntroduceerd.

Een wiskundige die op het gebied van de meetkunde werkt, wordt een meetkundige genoemd. De meetkunde is een van de oudste wetenschappen. Aanvankelijk begonnen als een geheel van praktische kennis over lengtes, oppervlakten en volumes werd de meetkunde in de 3e eeuw v.Chr. door Euclides van Alexandrië van een axiomatisch fundament voorzien.

Al in het klassieke Griekenland werden de eerste axioma’s geformuleerd (waaronder de postulaten van Euclides), waar later de gehele meetkunde zich uit heeft ontwikkeld. De axioma’s werden gebruikt voor de wiskundige definitie van punten, rechte lijnen, krommen en vlakken. Euclides’ behandeling van de meetkunde – de euclidische meetkunde – was bijna 2000 jaar de norm, waaraan al het andere werk werd afgemeten.

Combineer sacred geometry

De perfecte aanvulling

Mandala's

Mandala's

De naam mandala komt uit het Sanskriet, in het Sanskriet betekend mandala “cirkel”. Een cirkel is in de geometrie een tweedimensionale figuur die wordt gevormd door alle punten die dezelfde afstand tot een bepaald punt hebben.

Blackwork

Blackwork

Blackwork. Tattoos gezet met alleen zwarte inkt. De zwarte inkt steekt af tegen geometrische vormen en vullen deze tegelijkertijd aan. Het oogt natuurlijk, alsof de drager ermee geboren is.

Dotwork

Dotwork

Bij dotwork wordt een tattoo gedeeltelijk of helemaal opgebouwd uit puntjes. De afstand van de puntjes ten opzichte van elkaar bepaald hoe licht of donker een vlak is. Geometrie en dotwork vullen elkaar uitstekend aan.

Een geometrische tattoo gezet door Bertus Gieskes

Ben je van plan een geometrische tattoo te laten zetten? Bertus werkt vanuit een gesloten tattoo studio wat betekend dat niet zomaar iedereen binnen kan lopen. Dus geen afleiding van andere mensen en rinkelende telefoons. Dit alles voor een zo mooi mogelijk eindresultaat. Ontwerpen worden zo opgezet dat de geometrie er zelfs na veroudering goed uit blijft zien. Een eigen ontwerp meenemen kan, maar er zal altijd een unieke tattoo voor je worden gemaakt. Bertus werkt vanuit een blackwork only tattoostudio en niet vanuit een normale inloopshop waar alles wordt gezet dat wordt aangeleverd. Hij is dan ook afhankelijk van zijn eigen stijl en uit het contact met je ontstaat je unieke geometrische tatoo.