Dotwork

Dotwork tattoo door Bertus GieskesDotwork tattoos

Dotwork is een tattoo stijl die de laatste jaren in Nederland in opmars is gekomen. Dotwork wordt hoofdzakelijk gebruikt bij tattoos die met zwarte inkt wordt gezet, ook wel blackwork genoemd. Ook zie je dat dotwork veel gebruikt wordt bij sacred geometry. Bij dotwork wordt een tattoo gedeeltelijk of helemaal opgebouwd uit puntjes. De afstand van de puntjes ten opzichte van elkaar bepaald hoe licht of donker een vlak is. Ook zijn er mooie overgangen te maken met dotwork.

Oorsprong

Aan het eind van de negentiende eeuw werd er al een vorm van dotwork beoefend, namelijk het pointillisme. Bij deze schildertechniek werden stippen ongemengd op het doek geplaatst. Door stippen van verschillende kleuren naast elkaar te plaatsen werden nieuwe kleuren gecreëerd. Van een afstand zijn de afzonderlijke stippen namelijk niet meer zichtbaar en “mengen” de gekleurde stippen zich met elkaar.

Kijk uit

Ben je van plan om een dotwork tattoo te laten zetten? Dan is het verstandig om goed je huiswerk te doen. Veel tatoeëerders zetten tegenwoordig tattoos in deze stijl, maar er is veel verschil in kwaliteit, en de kwaliteit is moeilijk te herkennen voor veel mensen. Door een verkeerd ontwerp, waarbij er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte tussen afzonderlijke delen wordt aangehouden, loopt een tattoo na verloop van tijd “dicht”. Bekijk zo veel mogelijk werk van een artiest en probeer jezelf in te lezen. Wees bereid om een stukje te reizen en eventueel een wachttijd te overbruggen. Ook een dotwork tattoo staat de rest van je leven op je lichaam.

Artis Tattoo Enschede

Bertus is één van Nederlands eerste tattoo artiesten die in deze stijl tattoos ontwerpt en plaatst. Door de jaren heen heeft hij een werkwijze ontwikkeld waarbij hij niet alleen mooie dotwork tattoos kan zetten, maar waarbij de dotwork tattoo zelfs mooi blijft na verloop van tijd. Bekijk het werk op deze website om een idee te krijgen van hoe een dotwork tattoo van Bertus’ zijn hand er uit ziet. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.