Blackwork

Blackwork tattoos NederlandBlackwork. De naam zegt het al. Tattoos gezet met alleen zwarte inkt. De zwarte inkt heeft een bepaalde aantrekkingskracht die met gekleurde tattoos niet te evenaren valt. Ze ogen natuurlijk, alsof de drager ermee geboren is. De eenvoud van de (vaak) groot opgezette geometrische patronen die bij blackwork gebruikt worden hebben een tijdloos karakter. Het is dan ook niet vreemd dat steeds meer mensen zich laten tatoeëren door een blackwork artiest.

Blackwork kan extreem overkomen, maar dat is ook meteen de kracht van deze tattoo stijl. Aan de ene kant simpel, maar hierdoor ook gelijk erg krachtig en lang houdbaar. Bold black will hold. De combinatie van grote stukken zwart en dotwork ziet er niet alleen van dichtbij goed uit, maar van tien meter afstand. Een goed uitgewerkte blackwork tattoo valt dan ook meteen op.

Blackwork stromingen

Blackwork is een tattoo stijl die uitstekend te combineren valt met andere stromingen. De grote stukken zwart steken mooi af met meer gedetailleerd werk. Het is dan ook verstandig om een tattooshop of artiest te zoeken die zich verdiept heeft in verschillende stijlen die allemaal raakvlakken hebben met blackwork. Denk aan de volgende tattoo stijlen:

Mandala's

Mandala's

De mandala is een spiritueel symbool die zijn oorsprong heeft in het boeddhisme. De naam mandala komt uit het Sanskriet, in het Sanskriet betekend mandala “cirkel”.

Dotwork

Dotwork

Bij dotwork wordt een tattoo gedeeltelijk of helemaal opgebouwd uit puntjes. Dotwork wordt hoofdzakelijk gebruikt bij tattoos die met zwarte inkt wordt gezet.

Geometrie

Geometrie

Sacred geometry, de taal van het universum. Duidelijkheid, universaliteit, precisie en een diepgaande verwantschap tussen de vormen van de geometrie.

Artis Tattoo Enschede

Bertus is één van Nederlands toonaangevende tattoo artiesten die in deze stijl tattoos ontwerpt en plaatst. Door de jaren heen heeft hij een werkwijze ontwikkeld waarbij hij niet alleen mooie blackwork tattoos kan zetten, maar waarbij de blackwork tattoo ook mooi blijft na verloop van tijd. Vaak wordt er namelijk geen rekening gehouden met veroudering door tatoeëerders. Bekijk het werk op deze website om een idee te krijgen van hoe een stuk blackwork van Bertus’ zijn hand er uit ziet. Neem gerust contact op voor meer informatie of een afspraak.